Πριν από δέκα χρόνια, όταν ήμουν φοιτητής στα 20 μου, ξεκίνησα να παρακολουθώ μια σειρά ταινιών που ονομάζονταν “Saw”. Οι ταινίες αυτές ήταν γνωστές για τη σκοτεινή ατμόσφαιρα τους και τα σαδιστικά παιχνίδια που παρουσίαζαν. Καθώς μεγάλωνα και καταλάβαινα καλύτερα τα μηνύματα της σειράς, αποφάσισα να μοιραστώ αυτή την περίπλοκη ιστορία .
Η σειρά “Saw” είχε έναν πρωταγωνιστή που αντίθετα με τις περισσότερες ταινίες, δεν ήταν ένας κακός σαν τους υπόλοιπους. Ονομάζεται John Kramer, αλλά γνωστός ως Jigsaw. Ο Jigsaw δημιουργούσε παιχνίδια θανάτου, αλλά με σκοπό να δώσει στα θύματά του μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στην ουσία, πίστευε πως έπρεπε να αναγκάσει τα θύματά του να εκτιμήσουν τη ζωή τους.
Η ερώτηση που ανακύπτει είναι αν ο Jigsaw ήταν “κακός” ή “καλός”. Αυτό εξαρτάται από το πώς τον βλέπει κανείς. Κάποιοι τον θεωρούν “κακό” επειδή προκαλεί θάνατο και βασανιστήρια, ενώ άλλοι τον θεωρούν “καλό” επειδή προσπαθεί να βοηθήσει τα θύματά του να αλλάξουν.
Οι ταινίες “Saw” αναδεικνύουν διάφορα ηθικά διλήμματα και ερωτήματα σχετικά με τον ανθρώπινο χαρακτήρα. Τα παιχνίδια του Jigsaw συχνά έχουν να κάνουν με την εγωιστικότητα, την αναγνώριση των λαθών και την αξία της ζωής. Οι ταινίες δεν δίνουν πάντα σαφή απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και αφήνουν την ερμηνεία ανοικτή στον θεατή.
Έτσι, όπως παρατήρησα , το συμπέρασμα είναι πως η σειρά “Saw” είναι μια ιστορία γεμάτη αμφισβητήσεις και αντιφάσεις, που σε βάζει να σκεφτείς για την ανθρώπινη φύση και την ηθική, αφήνοντας το τελικό συμπέρασμα ανοικτό για σένα να αποφασίσεις.
- “Η Συμφωνία της Σκοτεινής Ευκαιρίας Για Μια Καινούργια Αρχή. “